تاريخ انتشار : 1402/03/18 - 11:16
كد :56
طرز تهیه آش دوغ
آش دوغ یکی از انواع آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روش های بسیار متنوعی پخته می شود.
آش دوغ یکی از انواع آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روش های بسیار متنوعی پخته می شود. آش دوغ معمولا با مواد یکسانی در تمام شهرهای کشور پخته می شود، البته در برخی شهرها مثل شهرهای شمالی کشور این آش خوشمزه را به صورت آبکی درست می کنند و در برخی شهرها هم این آش را مانند آش هایی مثل آش شله قلم کار و آش گوشت کش دار و غلیظ درست می کنند. نکته جالب در مورد آش دوغ این است که با اینکه با مواد بسیار ساده ای تهیه می شود اما در کنار آش هایی مانند آش رشته و آش جو از محبوب ترین آش های ایرانی محسوب می شود..
مواد لازم برای ۴ نفر |
میزان |
دوغ |
2 لیتر |
نخود ایرانی مزرا ( سه خان خمین ) |
200 گرم |
سبزی آش |
750 گرم |
برنج نیم دانه معطر مزرا ( گیلان ) |
1 پیمانه |
سیر داغ |
1 قاشق غذاخوری |
نعناع داغ |
2 قاشق غذا خوری |
پیاز داغ |
2 قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
دستور پخت آش دوغ
مرحله اول
برای تهیه آش دوغ خوشمزه ابتدا نخود ایرانی سه خان مزرا را حداقل از دو ساعت قبل در یک کاسه می خیسانیم تا علاوه بر اینکه راحت تر پخته شود ، نفخ آن نیز برطرف شود. البته بهتر است برا اینکه نفخ نخود ایرانی مزرا ( خمین) به طور کامل گرفته شود از شب قبل خیسانده شود و چندین بار آب آن تعویض شود.
مرحله دوم
پس از اینکه مرحله خیساندن نخود ایرانی سه خان مزرا ( خمین ) به پایان رسید آنرا با سرد آبکشی می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. چند لیوان آب نیز به قابلمه اضافه می کنیم و آنرا روی حرارت قرار می دهیم تا نخودها به طور کامل پخته شوند.
مرحله سوم
در این مرحله ۲ لیوان آب به نصف قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید سپس برنج نیم دانه معطر مزرا را می شوییم و به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج نیم دانه معطر مزرا نرم شود سپس برنج نیم دانه معطر مزرا را به قابلمه حاوی نخود مزرا اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
سبزی آش که شامل جعفری ، شوید و جعفری به مقدار یکسان است را پس از شستشو خرد کرده و به قابلمه حاوی نخود ایرانی مزرا و برنج_نیم_دانه_معطر_مزرا اضافه می کنیم. اگر می خواهید سبزی آش در زمان پخت خوشرنگ تر بماند قبل از اضافه کردن ان کمی نمک به قابلمه اضافه کنید.
مرحله پنجم
پس از اضافه کردن سبزی نباید درب قابلمه را بگذاریم زیرا این کار باعث بد رنگ شدن سبزی آش می شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه که سبزی آش پخت دوغ را کم کم به قابلمه اضافه می کنیم و همزمان آش را هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند.
مرحله ششم
برای این آش معمولا از دوغ محلی استفاده می شود البته اگر دوغ محلی در دسترس ندارید می توانید از دوغ پاستوریزه گازدار نیز استفاده کنید. پس از اضافه کردن دوغ نباید درب قابلمه را بگذاریم زیرا ممکن است دوغ ببرد و ظاهر آش خراب شود.
مرحله هفتم
پس از ۱۵ دقیقه بعد از اضافه کردن دوغ ، مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه می کنیم. در پایان پس از اینکه آش آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به وسیله پیاز داغ کریپسی ، سیر داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو می کنیم. پیاز داغ کریپسی ، سیر داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.
برگفته از سایت آموزشی چی شی...