تاريخ انتشار : 1402/03/25 - 12:05
كد :58
چرا لازم است برنج را بشوریم؟
شما می توانید آب شستشو را دور ریخته و برنج شسته شده را به صورت مستقیم در ظرف پخت برنج قرار دهید. یا این که آن را پیش شستشو کرده و در یک حوله یا پارچه قرار داده تا خشک شود، تا زمان پخت و پز فرا رسد.
برنج دارای آرسنیک می باشد و شستشوی آن پیش از مصرف ضروری است. آشپزی های حرفه ای برنج را قبل پخت حتما شستشو می دهند. بالاخص آشپزهای آسیائی که روش شستشوی آن ها به صورت سنتی است. البته برخی از مردم راجع به شستشوی برنج هشدار می دهند زیرا مواد مغذی آن را حذف می کند. اما تحقیقات نشان داده است که شستشو و مصرف بیشتر آب حدود 30 درصد از محتوای آرسنیک معدنی برنج را از بین می برد.
شما می توانید آب شستشو را دور ریخته و برنج شسته شده را به صورت مستقیم در ظرف پخت برنج قرار دهید. یا این که آن را پیش شستشو کرده و در یک حوله یا پارچه قرار داده تا خشک شود، تا زمان پخت و پز فرا رسد.
در تحقیقات صورت گرفته ، مهمترین عوارض حاصل از مسمومیت با آرسنیک را شامل مختل شدن کارکرد سیستم گوارشی، آسیب جدی به کبد، سرطان پوست و در نهایت ایجاد شوک و مرگ برشمرند. لازم بذکر است که میزان آرسنیک در برنجهای وارداتی بیش از برنجهای ایرانی است. لذا پیشنهاد می شود تا برنج باسماتی هندی باید بین 9 تا 10 شسته شود.
محققان دانشگاه "شفیلد" کشف کردند که روش کوتاه جوشاندن موثرترین روش برای کم کردن سطح آرسنیک در برنج است.جوشاندن آب قبل از ریختن درون برنج و سپس تخلیه آب پس از پنج دقیقه، باعث از بین رفتن بیشتر آرسنیک میشود. سپس افراد باید پخت و پز برنج را با افزودن آب، پایین آوردن حرارت و قرار دادن درب قابلمه به پایان برسانند.